Börtönbüntetés várhat a bordélyházakat üzemeltető egykori bűnügyi riporterre

TÉMÁK:
#börtön #riporter
Fotó: unsplash | illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Jelentős illegális bevételre tett szert az elkövető.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül, országszerte bérelt lakásokat szexmunkások részére – írja honlapján az ügyészség.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Mint közölték, a középkorú férfi több ingatlant is bérelt a fővárosban és vidéki nagyvárosokban egyaránt, a főbérlők elől eltitkolva a lakások felhasználási célját.

A férfi kamerával és széffel szerelte fel a lakásokat, a prostituáltaknak ide kellett helyezniük az ingatlanok napi bérleti díját. A széfhez csak a férfinak, illetve megbízottjának volt hozzáférése.

A lakások napi bérleti díja több részlettől is függött, azokért 12-15 ezer forintot kért az elkövető, aki 2021 augusztusa és 2023 januárja között csaknem 37 millió forint bevételt szerzett a lakások kiadásából.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség a férfit 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.

Az elkövetőre végrehajtandó börtönbüntetést kértek, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.