Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,87 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
459,12 Ft
Bitcoin
60,926 $

Börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

A másodfokon meghozott ítélet a rabszolgatörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés kapcsán született meg.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Index közlése szerint Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen is vádat emelt az ügyészség a 2018. decemberi, a rabszolgatörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt. Noha 2023 májusában az elsőfokú ítéletben felmentették őket, az ügyészség akkor fellebbezett.

A Momentum két képviselője hétfőn állt ismét bíróság elé. Az ügyészség képviselője azt kérte, hogy csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt Szarvas Koppány Bendegúzt és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a törvényszék, s kapjanak felfüggesztett szabadságvesztést. Soron kívül Gyorsabb vonatozást tesz lehetővé Bécsbe ez a jelentős projekt

Az utolsó szó jogán Szarvas Koppány Bendegúz rámutatott, nem ártott senkinek, s nem is állt szándékában. Fekete-Győr András is így vélekedett, hozzátéve, hogy amikor részt vett a tüntetésen, csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt. Végül az elsőfokú bíróság határozatát megváltoztatva Lévárdi Ferenc bíró ismertette a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét: mindkét vádlott bűnös hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, melyet két évre felfüggesztettek. Szarvas Koppány Bendegúz esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához; Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért; Fekete-Győr András pedig védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen.

Özvegyi nyugdíj: fontos részletet ismertetett a szakértő

Farkas András friss hírlevelében arra figyelmeztet: ez az ellátás nem jár automatikusan.