Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Letartóztatásban marad a vesztegetéssel gyanúsított Czeglédy Gergő óbudai alpolgármester és egy társa.

...svg content...Fotó: Kiss Károly bíró ítéletet hirdet a V. L. és 21 társa ellen rendőri korrupciós ügyben indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2023. február 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Börtönben marad Czeglédy Gergő, Óbuda polgármestere miután a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság korábbi döntését – értesült a Magyar Nemzet. Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség június 17-én házkutatást tartott a III. kerületi önkormányzatban, melynek eredményeképpen őrizetbe vették Czeglédyt. Majd június 20-án arról érkezett hír, hogy letartóztatták: százmilliós korrupcióval gyanúsítják.

De azt is megírtuk, hogy Karácsony Gergely intézkedett, a frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Felügyelőbizottságából az alpolgármestert. Az ezzel kapcsolatos részletekre ebben a cikkben tértünk ki bővebben. A lap cikkében hozzáteszi: a másodfokú bíróság a napokban helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) korábbi végzését.

A Magyar Nemzet felidézi, az óbudai korrupciós ügy hátteréről 2021-ben Anonymous számolt be több alkalommal. Az álarcos alak által közzétett anyagok közül a legerősebb az volt, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint – feltételezhetően – kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Anonymus tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó – írja a lap.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Lezuhant a Gazprom egyik utasszállító repülője Moszkva közelében

Tesztrepülés közben lezuhant egy Szuhoj utasszállító repülőgép Moszkva közelében, a fedélzeten tartózkodó három fős személyzet sorsa egyelőre ismeretlen.