Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,058 $

Borongós lesz a hétfő, eső és havas eső is várható

Fotó: Unsplash/Martino Pietropoli
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Borult lesz az ég hétfőn, az előrejelzés szerint pedig esőre is számíthatunk, míg egyes területeken a havas eső sem kizárt. A hegyekben pedig nagy eséllyel havazás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a Dunától keletre kialakult rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, eközben északnyugat felől egyre vastagodó frontfelhőzet érkezik.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Északon rövidebb, délen hosszabb időre süt ki a nap. Késő délutánig a keleti tájakon szitálás alakulhat ki, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, hajnalban, reggel a Dél-, és Nyugat-Dunántúlon havas esőre válthat a csapadék.

Hétfőn is alapvetően erősen felhős vagy borult, lesz az ég, többfelé várható eső, északkeleten havas eső, a hegyekben havazás is. A déli szél az Alföldön megélénkül, hétfőn a Dunántúlon az északnyugati szelet kísérik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 10 fok között várható, délkeleten lesz enyhébb az idő.