Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Boris Johnson szerint az angol játékosok rasszista gyalázóinak vissza kellene mászniuk a barlangjukba

Boris Johnson brit miniszterelnök és felesége, Carrie Johnson a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntõjének Olaszország-Anglia mérkõzése elõtt a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én. MTI/EPA Pool/John Sibley
not image

Borbély Fanni

2021. július 13. - 06:50

A londoni rendőrség már bejelentette, hogy nyomozni fog “számos sértő és rasszista”, a közösségi médiában a futballistákat célzó megjegyzés miatt.

Miután három fekete bőrű angol labdarúgó végül rasszista gyalázkodásoknak volt kitéve az interneten, miután a csapat vereséget szenvedett Olaszországtól az Euro 2020 döntőjében, Boris Johnson brit miniszterelnök pedig azonnal lecsapott a gyalázkodókra.

A labdarúgók – Marcus Rashford, Bukayo Saka és Jadon Sancho – mindannyian elhibázták lövéseiket a mérkőzés végén rendezett büntetőpárbaj során.

“Azoknak, akik rasszista gyalázkodásokat intéznek néhány játékoshoz, azt mondom: Szégyelljék magukat. És remélem, hogy visszamásznak a szikla alá, ahonnan előbújtak”

– mondta Johnson a Downing Street-i sajtótájékoztatón hétfőn.

Korábban a londoni rendőrség közölte, hogy “számos sértő és rasszista közösségi médiakommentárt intéznek a labdarúgókhoz”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.