Bonucci kártérítést követel a Juventustól, miután a nyáron kitették a keretből

TÉMÁK:
#juventus
MTI/EPA/FIlip SInger
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Csúnya véget ért az évtizedes közös munka.

Szeptember elsején dőlt el, hogy a 36 éves, korábban Európa-bajnok veterán Leonardo Bonucci az Union Berlinhez igazol, miután a Juventus még júniusban kitette őt a keretből. Bonucci 2010 és 2017, valamint 2018 és 2023 között volt a torinóiak oszlopos tagja.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Úgy tűnik azonban, hogy a Juventus lépése nem marad következmények nélkül, Fabrizio Romano szerint ugyanis Bonucci jogi lépést tesz a klubbal szemben – számolt be róla Instagram-oldalán az átigazolási guru.

A labdarúgó azzal érvelt, hogy a Juventus nem biztosította számára a „megfelelő edzés- és felkészülési feltételeket”, karrierje pedig emiatt megítélésbeli és szakmai károkat egyaránt szenvedett.

Habár azt jelenleg még nem tudni, hogy milyen mértékű kártérítést követel Bonucci a Juventustól, Romano szerint az összeget a a torinói gyermek-idegsebészet betegeinek, illetve családjainak ajánlja fel.

Bonucci egyetlen szezonra szóló szerződést kötött az Union Berlin csapatával, amely története során első alkalommal szerepelhet a Bajnokok Ligájában. A fővárosiak tavaly a Bundesliga 4. helyén végeztek.