Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Két év múlva kiderülhet, hogyan halt meg Zámbó Jimmy – így reagáltak a családtagok

Van, aki tudni szeretné, mi történt pontosan azon az éjszakán, míg más inkább a boncolási jegyzőkönyv titkosításának meghosszabbítását kérelmezné.

Fotó: Instagram/Zámbó Krisztián
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a legendás énekes, Zámbó Jimmy 42 évesen, 2011. január 2-án hunyt el, amelynek híre sokakat megrázott. A Királynak aznap hajnalban elsült a kezében egy fegyver, amelytől olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy nem sokkal a kórházba szállítása után életét vesztette. Családtagjai hosszú időn át nem tudták feldolgozni a tragédiát, ami körül mai napig sok kérdés kering. Ennek oka, hogy az énekes haláláról szóló aktákat 25 évre titkosították.

Alig két év múlva azonban Jimmy rokonai közül többen is megtudhatják, mi is történt azon a bizonyos éjszakán. Ezzel azonban nem mindenki szeretne élni, például az énekes testvére, Zámbó Marietta sem, aki nemrégiben azt mondta: „Nagyon sok év telt már el, és annyi teória keringett már a testvérünk halálával kapcsolatban, hogy én a magam részéről belefáradtam még a gondolkodásba is… Fogalmam sincs, kinek kell kérelmeznie, hogy hosszabbítsák meg a titkosítást, de akinek erre módja van, az tegye meg, és engedjük el végre Jimmykét!”. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

Míg a másik testvér, Árpy a Fókusznak adott interjújában másként vélekedett. „Az a furcsaság, hogy huszonöt évre titkosítva van egy anyag Jimmyvel kapcsolatban. Megértem, hogy vannak olyan államtitkok és olyan nagy dolgok, amik titkosak, de ebben az esetben, ha balesetről van szó, nem értem, miért kellett titkosítani. Nyomozati anyagot, boncolási jegyzőkönyvet nem láttunk. Ez állítólag feloldódik két év múlva. Természetesen szeretném tudni, mi van abban az iratban, valamint szeretnénk jogászokkal átnézetni” – mondta.

Jimmy fia, Zámbó Krisztián szinte még gyerek volt, amikor elvesztette az édesapját, az évek alatt pedig számos teóriát, összeesküvés-elméletet hallott a halálát illetően. „Annyian mondták, hogy titkosítva van az akta, hogy kicsit már kételkedem benne. De nem gondolnám, hogy kitalálták volna; sok, hozzám közel álló szerint létezik, és van köztük hivatali személy is. Mindig kitartottam annál, amit édesapám felesége, Edit mondott, de az évek alatt összezavarodtam” – fogalmazott a Hot! magazinnak nyilatkozva, ebből szemlézett a Blikk.

„Annak idején Vágó Imréné még Doszpot Pétert sem engedte be a nyomozás helyszínére, ami a mai napig összezavar engem. Ha létezik az akta, utánajárok, mert mindenki szeretné látni, de ha az én kezembe kerül, soha nem tárom majd a nyilvánosság elé. Szeretném, ha végre békében nyugodna, és a zenei munkássága miatt emlékeznének rá, hiszen vendéglátósként kezdte, majd onnan jutott a csúcsra, és több mint másfél millió lemezt adott el, ami példátlan volt itthon, az pedig csak ráadás, hogy huszonhárom évvel a halálát követően is hallgatják a dalait és szeretik a személyét” – fűzte hozzá.