Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,309 $

Bombát robbantottak egy pakisztáni mecsetnél, legkevesebb 52 ember meghalt

A robbantás következtében legkevesebb 52 ember életét vesztette, több mint 50 pedig megsérült.

Fotó: MTI/EPA/Bilaual Arbab
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint bombatámadás történt a pakisztáni Beludzsisztán tartományban egy mecset közelében, ahol Mohamed próféta születésnapjának megünneplésére gyűltek össze az emberek. Az egészségügyi tisztviselők és a rendőrség közlése szerint legkevesebb 52 ember életét vesztette, több mint 50 pedig megsérült.

Egyelőre azonban egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget az egyébként is nyughatatlan tartományban történt, számos halálos áldozatot követelő robbantásért. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Sajnos azonban ez a támadás csak egy a sok közül, melyek az ország nyugati részén a jövő év januárjára tervezett országos választások előtt történtek, manapság ugyanis látványosan megugrott az ilyen merényletek száma.

Munir Ahmed rendőrfőfelügyelő-helyettes a Reutersnek nyilatkozva osztotta meg:

„A merénylő a helyettes rendőrfelügyelő járművének közelében robbantotta fel magát.”

A pakisztáni tálibok, a különböző keményvonalas szunnita iszlamista csoportok ernyőszervezete tagadta, hogy ők követték volna el a támadást. Az áldozatokat a Quetta melletti Mastung kórházaiban ápolják.

Atta Ullah kormányzati ügyintéző beszámolója szerint a halálos áldozatok között van egy magas rangú rendőrtiszt, Mohammad Nawaz is. A hatóságok arra kérték a rendőrséget, hogy legyen maximális készültségben, mivel fennáll a veszélye annak, hogy a militánsok a Mawlid an-Nabi ünneplésére szervezett gyűléseket is célba veszik, mely egész napos ünnepségekkel és ingyenes ételosztással jár.