Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Robbanással fenyegettek egy Kutaiszi és Barcelona között közlekedő Wizz Air-járatot

A grúz hatóságok már elő is állították a feltételezett tettest.

...svg content...Fotó: Unsplash A kép csak illusztráció!
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Wizz Air légitársaságnak a grúziai Kutaiszi és Barcelona között közlekedő járata szerdán visszafordult és leszállt a kutaiszi nemzetközi repülőtéren. A Magyar Nemzet szerint azért fordították vissza a gépet, mert fenyegető telefonhívás érkezett a kutaiszi repülőtérre, de az ügy kapcsán a légitársaságot is megkeresték.

A Wizz Air pedig a következő tájékoztatást adta a lap érdeklődésére: „A Wizz Air szerdán Kutaisziből Barcelonába tartó járatával kapcsolatban fenyegető telefonhívás érkezett a Kutaiszi Repülőtérre. A légitársaság a protokollnak megfelelően eljárva a gépet azonnal visszafordította és az utasokat biztonságba helyezte, majd a helyi hatóságok megkezdték a repülőgép teljes átvizsgálását”.

Hozzátették: „Az átvizsgálás során sem robbanóanyagot, sem egyéb, az utasok és a személyzet biztonságát veszélyeztető anyagot nem találtak. Az elkövető ellen nyomozás indult, és a grúz hatóságok már elő is állították a feltételezett tettest. A Wizz Air számára – ahogy ebben az esetben is történt – utasai, személyzete és a repülőgépei biztonsága a legfontosabb”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a légitársaság megerősítette, miszerint április 14-től közvetlen, egész évben elérhető menetrend szerinti járatot indítanak Debrecenből Isztambulba, Törökország kulturális és gazdasági életének központjába. Mint kiderült, heti két alkalommal repülnek majd a gépek az Istanbul Airportra, de a polgármester egyéb részletekkel is szolgált.

Emellett azt is megírtuk, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Kft.-vel szemben: a légitársaság valószínűsíthetően lényeges információkat hallgatott el az ingyenes online utasfelvétellel kapcsolatban, ezzel elkerülhető költségeket okozva az utasoknak. Az ügy kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.