Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Bombafenyegetés miatt kellett megszakítania útját a Wizz Air egyik járatának Budapesten

Fotó: MTI/Varga György
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 20. - 16:43

A gép Bariból tartott Krakkóba, azonban Budapesten kényszerű megállót kellett tartaniuk. 

Szerdán nem sokkal délután fél 3 után megszakította útját a Wizz Air W6 5058-as számú, Bariból Krakkóba járata bombafenyegetés miatt, és a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szállt le. 

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

A HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél kezdett el a főváros felé fordulni, majd megkezdte a süllyedést is. 

A 31R futópályán leszállt, megállt a B5 jelű várakozóöbölben állt meg, ahol tűzoltók vették körül, az utasok pedig vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet – írja az AirPortal

A kérésükre a légitársaság megerősítette az információkat: a W6 5058 számú, Bariból Krakkóba tartó járat névtelen bombafenyegetést kapott, a bejelentést követően a repülőgép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást. 

„A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént” – tették hozzá.  

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.