Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

A Boeing tagadja, hogy biztonsági problémákkal küzdene a 787 Dreamliner

Egy mérnök hozott nyilvánosságra egy kellemetlen vádat, melyet most a Boeing tagad.

...svg content...Fotó: Unsplash/Artturi Jalli
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vállalat egyik mérnöke pár napja nyilvánosságra hozta azt a vádat, miszerint a repülőgépgyártó felgyorsította a gépek gyártását, ám a Boeing hétfőn megvédte a 787 Dreamliner és 777-es repülőgépeinek minőségi és biztonsági tesztelését, mondván, a vádak „pontatlanok”.

A bejelentő, Sam Salehpour mérnök a múlt héten azt állította, hogy a Boeing 787-es összeszerelése során a repülőgépek illesztései túlzott igénybevételnek vannak kitéve, ami csökkentheti a repülőgépek egy részének élettartamát. Most azonban erre reagálva a Boeing ezt tagadta, hangsúlyozva, hogy kiáll a repülőgépek biztonsága mellett. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A CNBC szerint a mérnök azonban a múlt heti bejelentése után nem hagyott fel a témával, s tervei szerint hamarosan egy másik, a Boeingnél dolgozó bejelentővel, egy volt légiközlekedési tisztviselővel, valamint egy független biztonsági szakértővel együtt jelenik meg a repülőgépek biztonságáról szóló, „A Boeing megtört biztonsági kultúrájának vizsgálata: Beszámolók első kézből” című szerdai szenátusi meghallgatáson.

Noha a Boeing tagadja az ellen felhozott vádakat, a közelmúltban látványosan megszaporodtak a rendkívüli problémák a Boeing gépeivel: a legsúlyosabb talán a januári eset volt, amikor is egy 737 Max típusú repülőgép ajtaja egyszerűen kirepült a helyéről.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.