Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Videón, ahogyan rendőrök üldöznek egy BMW-vel életveszélyesen menekülőt Budapesten

A 26 éves sofőr kábítószer befolyása alatt állt, amikor a BMW-t vezette, amivel bárkit megölhetett volna a budapesti száguldása alatt.

Fotó: Facebook/BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szeirnt Kábítószer befolyása alatt, életveszélyes manőverekkel próbált meg elmenekülni egy 26 éves sofőr a rendőrök elől. Végül a XV. kerületben ért véget a száguldása, szerencsés módon haláleset nélkül.

Közúti ellenőrzésnek indult, majd több kerületen átívelő hajsza lett egy rendőri intézkedés vége még 2021. február 4-én a Pozsony utcában. A járőrök egy parkoló autó vezetőjét akarták intézkedés alá vonni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket a gázra lépett, és elhajtott – tudhattuk meg a rendőrségtől. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A rendőrök megkülönböztető fény-és hangjelzés használata mellett a XIII. kerületen át egészen Újpestig követték a szürke autót, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. Menekülés közben több piros lámpán is áthajtott, valamint a járdán haladó gyalogosokat is veszélyeztette; két embernek félre kellett ugrania a száguldozó kocsi elől.

Végül az autós kutyaszorítóba került; egy szemből érkező kocsi útját állta, így a rendőrök utolérték és elfogták. Az események során senki nem sérült meg. A 26 éves K. Benjámint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályára előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 26 éves sofőr kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett, ezért a nyomozók járművezetés bódult állapotban vétség meglapozott gyanúja miatt is kihallgatták. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte, de részletes vallomást nem tett.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.