Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

A BKK is vizet osztogat a nagy hőségben

Az elviselhetetlen hőség miatt idén is vízosztással teszi elviselhetőbbé a meleg a BKK a főváros forgalmas csomópontjain.

...svg content...Fotó: BKK
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ezek a napok valóban a forróságról szólnak, bőven 30°C feletti a levegő hőmérséklete, és ez a következő napokban sem lesz másképp. A hőségriasztás is érvényben van, ráadásul már a legmagasabb fokozatot rendelték el, ami ugyancsak beszédes a helyzetet illetően.

Emiatt a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a forgalmas budapesti csomópontokban. Akárcsak a MÁV és a Volánbusz esetében, a vízosztás a készlet erejéig tart, amit három helyszínen végeznek: Kelenföldön a BKK Ügyfélközpontnál, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál július 10-én, szerdán 11 és 14 óra között. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A kiadott közleményben megemlítik, a BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott a hőhullám idejére: a társaság megnyitotta ügyfélközpontjait azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

Sőt, a BudapestGO is segít a hőség enyhítésében, miután az alkalmazás feltünteti a Budapesten található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menüponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.