Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Kiderült, kik és miért bliccelnek Budapesten a BKK közlekedési eszközein

A BKK felmérést készített a bliccelés kapcsán, melyből megtudhattuk, hogy a korábbi trendekkel ellentétben egyre cikibb bliccelni.

Fotó: BKK
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A BKK által készített felmérésből az is kiderült, hogy az utasok többsége saját bevallása szerint becsületesen utazik, azaz rendelkezik érvényes menetjeggyel, bérlettel. 91% nyilatkozta azt, hogy mindig van érvényes jegye/bérlete a BKK járatain, ugyanakkor a maradék 9%-nál már más lehet a helyzet ezen a területen.

A legújabb felmérés minimális javulást mutat a korábbihoz képest, bár a BKK így is elégedett lehet, mert eszerint 10% alatt van a bliccelők aránya. 9% ugyanis bliccelve utazik, akik közül a legtöbb alkalommal 18-29 évesek csinálják ezt, de a 40-49 évesek is bliccelnek. A bliccelők 87%-a nyilatkozta azt, hogy ez leginkább a jegyvásárlási lehetősége hiánya miatt van így.

67% mondta azt, hogy időhiány és a sietség okozza a problémát. Ugyanakkor a BKK egy ideje elérhetővé tette a BudapestGO alkalmazást, amin belül egyszerűen és villámgyorsan lehet jegyet váltani, vagy akár bérletet vásárolni. Egyre többen használják az alkalmazást, és az eseti jegyértékesítés már közel 40%-át teszik ki a digitális jegyek.