Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Még mindig létszámhiány van a buszvezetőknél, de hamarosan megoldódhat a probléma

Kiderült, pontosan mennyi az annyi, de arra is fény derült, hogyan próbálják megoldani a problémát.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A 24.hu megkereste a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) a buszvezetők létszámhiánya kapcsán, a társaság pedig elismerte, tény hogy létszámhiány van, ugyanakkor ez nem veszélyezteti a busz-, troli-, metró- és villamosvonalak menetrendszerű működtetését.

A BKK közlése szerint saját járatain a BKV és az ArrivaBus alkalmazásában álló sofőrök állnak rendelkezésre: az ArrivaBus csak az autóbusz-szolgáltatás egyharmadáért felel, így minden más feladat a BKV-ra hárul. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A portál közlése szerint a BKV Zrt. 2000 autóbusz-vezetőt, 300 trolibuszvezetőt, 950 villamosvezetőt és 330 metróvezetőt foglalkoztat.

A társaság emlékeztetett, 2023 szeptemberében az elsők között tette elérhetővé azt a jogszabályoknak megfelelő képzést, mellyel a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők megszerezhetik az autóbusz-vezetéshez előírt D kategóriás jogosítványt, ami fellendítheti a szakma iránit érdeklődést.

A vasúti ágazatokban eközben mintegy 70-90 fő hiányzik, ezt a létszámhiányt ideiglenesen részmunkaidős munkavállalókkal pótolják. Az ArrivaBus Kft. 1200 autóbusz-vezetőt foglalkoztat, ugyanakkor őket is érinti a létszámhiány.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.