Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,138 $

Biztonságosabbá válik a vasúti közlekedés Békéscsaba és Lőkösháza között

Fotó: Facebook/MÁVINFORM
Belföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A beruházás nettó 5 milliárd 345 millió forintból valósul meg, elsődleges célja a szakasz biztonságosabbá tétele.

Az ajánlatkérő NIF nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az uniós közbeszerzési közlönyben közölte a nyílt tender eredményét, mely szerint a bécsi székhelyű Thales Austria GmbH építhet ki Békéscsaba és Lőkösháza között vonatbefolyásoló rendszert – írja a Napi.hu

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A beruházás összege nettó 5 milliárd 345 millió forint, ebből jön létre az ETCS L2 szintű vonatbefolyásoló rendszer a 30 kilométeres vasúti vonalszakaszon. 

Az automatikus vonatbefolyásoló rendszer elsődleges feladata a vonatok közlekedésének felügyelete, a vasúti forgalom biztonságának a legkülönbözőbb üzemi helyzetekben történő garantálása. A rendszer nem csupán a járművek sebességét felügyelheti, hanem például személyszállító vonatok esetében az ajtók helyes nyitását és zárását is, de akár különböző külső rendszerek riasztási információinak feldolgozására is képessé tehető – írja a lap a Wikipediara hivatkozva.

A tender nyertesével, vagyis az osztrák Thales Austria GmbH-val a NIF augusztus 18-án megkötötte a szerződést. A tenderen a Siemens Mobility Kft. is elindult.

Az Átlátszó még júniusban számolt be róla, hogy az érintett 30 kilométeres vasúti szakasz nettó 127 milliárd forintból újulhat meg, a munkát a Strabag Rail Kft., valamint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Építő Zrt. nyerte el.