Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,84 Ft
Euró
379,82 Ft
Font
442,77 Ft
Bitcoin
42,092 $

18 év alatt betiltanák az energiaitalok vásárlását egy kormánypárti javaslat szerint

Videónyilatkozatot tettek közzé a képviselők.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Hollik István és Nacsa Lőrinc Fidesz-KDNP-s képviselők közösen javasolják az energiaitalok árusításának betiltását a 18 év alattiak számára – számolt be róla az MTI.

„Mind a ketten háromgyermekes édesapák vagyunk, így a gyermekvédelem nálunk a politikai feladaton túl szülői kötelességet is jelent” – fogalmazott a KDNP-s Hollik. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A politikus kiemelte, hogy a fiatalkorúak számára veszélyt jelent az energiaitalok „akár mindennapos fogyasztása”, a mentőszolgálat pedig évente átlagosan száz esteben lát el 18 év alattiakat az ebből fakadó egészségügyi problémák miatt.

Nacsa Lőrinc úgy véli, egyértelmű, hogy lépni kell az ügyben. Arra is emlékeztetett, hogy egy évvel ezelőtt Hatvanban egy 14 éves fiú szívmegállás miatt vesztette életét, aki a tragikus esetet megelőzően energiaitalokat fogyasztott.

Nacsa szerint a tanárok is gyakran számolnak be arról, hogy a „a gyerekek 10-11 óra környékén elalszanak az órán”, akkor múlik el ugyanis az iskolakezdés előtt megivott energiaital hatása.