Besétált az FBI irodájába, és bevallott egy 1979-es gyilkosságot

Fotó: Unsplash/Jr Korpa
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A férfi az ügyészek szerint egy hidegvérű gyilkosság elkövetését vallotta be az FBI irodájában.

A CBS News jelentése szerint egy 68 éves férfi besétált az FBI oregoni irodájába, s bevallotta, hogy több mint négy évtizeddel ezelőtt agyonvert egy nőt Boston Back Bay negyedében. A 68 éves John Michael Irmer ellen hétfőn emeltek vádat Bostonban.

Az ügyészek szerint miután a férfi egy másik gyilkosságot is bevallott, végül óvadék nélkül letartóztatták, s október 17-én állítják bíróság elé elsőfokú gyilkosság és súlyos nemi erőszak vádjával. A nyomozók elárulták, Irmer 10 éve van szabadlábon, miután 30 évet ült börtönben egy kaliforniai emberölésért.

A múlt hónapban az oregoni Portlandben az FBI ügynökeinek elárulta, 1979-ben, halloween előtt találkozott egy vörös hajú nővel egy bostoni korcsolyapályán, akit Susan Marcia Rose-ként azonosítottak. John Verner, Suffolk megye helyettes kerületi ügyésze hétfőn a vád alá helyezéskor megosztotta:

„Néhány nappal később a bostoni rendőrség hidegvérű gyilkossági ügyekkel foglalkozó csoportjának nyomozói az akta átnézése után elutaztak az oregoni Portlandbe, és beszéltek Irmer úrral, aki ismét bevallotta, amit tett.”

A férfi elmondása szerint ő és Rose sétáltak egy kicsit, majd bementek egy épp felújítás alatt álló lakóházba. Miután beléptek az épületbe, a férfi felkapott egy kalapácsot, és olyan erővel ütötte fejbe, hogy a nő életét vesztette. Ezután megerőszakolta a nőt, majd másnap elmenekült New Yorkba.