Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Komoly béremelés jön a Budapest Airportnál, akár 400 ezer forintot is kereshetnek a dolgozók

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport (BA) vezérigazgatója beszédet mond az állami tulajdonú Aeroplex Central European Kft. új hangárja ünnepélyes alapkõletételén a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2020. október 27-én. Az új épület szélestörzsû repülõgépek karbantartására alkalmas: a nyolcezer négyzetméter alapterületû hangárban egyszerre egy szélestörzsû, vagy négy keskenytörzsû repülõgépet tudnak kiszolgálni, a projekt bekerülési költsége meghaladja a 10 milliárd forintot. MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. február 25. - 10:42

A Budapest Airportnál kétszámjegyű béremelést jelentettek be, amivel jelentősen emelkedik a dolgozók juttatása.

Átlagosan 13 százalékkal magasabb bérrel számolhatnak a Budapest Airport dolgozói márciustól, egyes területeken pedig a béremelés mértéke a 15 százalékot is eléri – tájékoztatta a repülőtér-üzemeltető az üzemi tanácsokkal és szakszervezetekkel kötött megállapodása tartalmáról az MTI-t pénteken.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A közleményben jelezték: emelkedik a munkába járási költségtérítés összege is, amely a Budapesten kívülről ingázók esetében márciustól 15 forint kilométerenként.

A budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet jelenlegi árával.

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére márciustól bruttó 404 300 forint, amely a tavalyi havi keresetükhöz képest 15 százalékos emelést jelent – emelték ki.

Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 404 300 forintra emelkedik.

A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, karácsonyi bónuszra és a vállalatnál eltöltött idővel arányos törzsgárda jutalomra is jogosultak.

A közlemény szerint az idei bérfejlesztés minden munkakörben jelentős, sok esetben akár havi bruttó 50 ezer forintos alapbéremelést is jelent a Budapest Airportnál. A cégcsoport az elmúlt időszakban több mint kétszáz új kollégával erősítette csapatát – emlékeztettek a közleményben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.