Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Ilyen árakra számíthatunk pénteken a benzinkutakon

Úgy tűnik, egyelőre véget ért az üzemanyagárak csökkenése Magyarországon.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Pénteken, március első napján nem kell üzemanyagár-változásra számítani a hazai benzinkutakon, mert a benzin és a gázolaj beszerzési ára változatlan marad. Így a naptár szerinti tavaszt az alábbi átlagárakkal kezdjük: 95-ös benzin 615 forint/liter, gázolaj 647 forint/liter – írta meg a Holtankoljak üzemanyagár-figyelő szakportál.

A Világgazdaság szerint fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően 4-5 forinttal eltérhet. Ugyanakkor az autópályák mellett nagyjából 50 forinttal drágábban adják az üzemanyag literjét. Mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 71, a dízelár pedig 73 forinttal drágult. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Viszont tény az is, hogy ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 33 és 42 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 70 forint körüli literenkénti drágulás azt jelenti, hogy egy átlagos, 50 literes tankolás 3500-4000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben – részletezi a lap.

Ez a hét jól indult, ugyanis hétfőn arról érkezett hír, hogy szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken. A benzinért bruttó 3 forinttal kell kevesebbet fizetni, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal esik a töltőállomások számára, így előbbi literje jelenleg 613, utóbbié pedig 648 forintba kerül.

Legközelebb jövő hétfőn érkezik információ arról, hogyan reagálnak az üzemanyag-nagykereskedők a piaci folyamatokra, és drágítanak-e, vagy éppen ellenkezőleg, engednek az árból. De arról is beszámoltunk korábban, hogy panaszt tettek a Mol ellen a kis benzinkutak a GVH-nál, ha pedig a versenyhivatal elmarasztalja a Molt, a független benzinkutak kártérítési pereket indíthatnak az olajipari vállalat ellen.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.