Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Beismerte egy brit krokodilszakértő, hogy számos kutyát bántalmazott szexuálisan

A neves brit krokodilszakértő és akadémikus brutális szadizmust követett el, melynek következtében legkevesebb 39 kutya pusztult el.

Fotó: YouTube/képernyőfotó
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Figyelem, a cikket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Mielőtt még felolvasták volna a részletes vádakat, a bíró felszólította a nyilvánosság tagjait, a biztonsági személyzetet és a riportereket is, hogy hagyják el a tárgyalótermet, ám ezt megelőzően kijelentette: Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

„Adam Britton bűncselekménye, mely 39 kutya halálát okozta, csak groteszk kegyetlenségnek nevezhető.”

Beismerte gyomorforgató tetteit

A neves brit krokodilszakértő és akadémikus bűnösnek vallotta magát 56 kutya megerőszakolásában, kínzásában és megölésében. Az ausztrál média jelentései szerint Adam Britton több mint 42 kutyát kínzott meg és használt ki 2022 áprilisában történt letartóztatásáig.

Az 51 éves, az ausztráliai Darwinban élő zoológus hétfőn jelent meg a bíróságon, ahol elismerte a vádakat, s bűnösnek vallotta magát négyrendbeli gyermekbántalmazási anyagokhoz való hozzáférésben és azok továbbításában is. Michael Grant főbíró szerint a bűncselekmény „csak groteszk kegyetlenségnek nevezhető”:

„Ezek a tények olyan anyagot tartalmaznak, melyet csak groteszk és perverz kegyetlenkedésként lehet leírni, mely szembesítő és megrázó, s mely értékelésem szerint alkalmas arra, hogy idegsokkot okozzon.”

A bíróságon elhangzott, hogy Britton „szadista szexuális érdeklődést” tanúsított az állatok, különösen a kutyák iránt: amellett, hogy saját kutyáit kínozta, Darwin környékén gyanútlan állattartóktól is szerzett állatokat. Marty Aust ügyész, aki felolvasta a részletes vádakat, miután a nyilvánosság tagjai elhagyták a tárgyalótermet, azt is elmondta a bíróságnak:

„Gyakran alakított ki kapcsolatot a kutyatulajdonosokkal, hogy tárgyalásokat folytasson az állatok felügyeletének átvételéről, akik közül sokan utazás vagy munkahelyi elfoglaltságok miatt vonakodva adták oda kedvencüket.”

Egy netező buktatta le

Az ügyészség szerint Britton a birtokán egy hajózáshoz használt konténert tartott, melyben filmfelszerelés volt, s ezt a helyet használta a „kutyák kínzására, szexuális kizsákmányolására és megölésére”.

Az aberrált férfi ezek után a kutyákat szexuálisan kizsákmányoló videókat és képeket osztott meg magáról online fórumokon, álnevek alatt. Az egyik üzenetben azt írta:

„Elfojtottam. Az elmúlt években újra kiengedtem, és most már nem tudok leállni. Nem is akarok.”

Az egyik klipet azonban elküldték az NT Animal Welfare Branch-nek, majd továbbították a rendőrségnek, s végül ez vezetett az aberrált férfi letartóztatásához.

A rendőrség összesen 44 tárgyat foglalt le a férfi otthonában, köztük számítógépeket, mobiltelefonokat, kamerákat, külső merevlemezeket, szerszámokat, fegyvereket, különböző kutyás kellékeket és szexuális játékokat.

Britton a Charles Darwin Egyetem vezető kutatója volt, emellett a BBC és a National Geographic produkcióiban is dolgozott. Brittont december 13-ig előzetes letartóztatásba helyezték, amikor is a tervek szerint ítéletet hoznak ügyében.