18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Bedrogozva betört egy idős nőhöz Jánoshalmán, megfojtotta, majd kirabolta

Az elkövető az éj leple alatt tört be az idős nőhöz, akiről pontosan tudta, hogy nehezen, olykor csak járókerettel tud közlekedni.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint az elkövető látásból ismerte a közelében, rendezett körülmények között élő 81 éves idős hölgyet és azt is pontosan tudta, hogy a nehezen, olykor járókerettel mozgó sértett csak ritkán hagyja el az otthonát.

A férfi 2023. június 17-én, este, családi összejövetelen vett részt, ahol alkohol mellett dizájner drogot is fogyasztott. Az alkohol és a szer okozta bódult állapotban a férfi este 10-kor elindult a családi összejövetelről, s elhatározta, hogy az idős sértett otthonába bejutva megszerzi az értékeit. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A férfi átugrott a kerítésen, majd feltépte a szúnyoghálót és a nyitott ablakon bemászott. Az idős hölgy felriadt álmából a zajra, s bár megpróbált felkelni, a férfi hozzálépett és ököllel többször bántalmazta. Az ütésektől hanyatt eső sértett a váratlan támadással szemben nem tudott védekezni, amit a támadó kihasznált és megfojtotta.

A férfi a házban értékek után kutatott, végül áldozata televízióját magához véve távozott. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a férfit néhány órán belül azonosították és elfogták.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az ügyészség a férfit az emberölés súlyosabban minősülő – nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.