Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Erősen indított a Batman, a premier utáni hétvégén akár 140 milliót is hozhat

Fotó: New York, 2022. március 2. Robert Pattinson brit színész és Zoë Kravitz amerikai színésznõ a Batman (The Batman) címû filmjük bemutatóján New Yorkban 2022. március 1-jén. MTI/AP/Invision/Evan Agostini

Czinder Tímea

2022. március 6. - 13:51

Sokan kételkedtek, képes-e az Alkonyat és Harry Potter sztárja hitelesen életre kelteni a címszereplőt, az eredmények azonban magukért beszélnek.

Jól startolt az új Batman film a premier előtti vetítések alatt; Matt Reeves komor víziója a kosztümös igazságosztóról kemény 21,6 millió dollárt hozott csütörtök estig, ami a keddi és szerdai előzetes vetítések bevételét is magába foglalja. Becslések szerint a reboot legalább 100 millió dolláros bevétellel jár majd, a jó kritikák és Robert Pattinson miatt nagy érdeklődés övezi a filmet.

Soron kívül Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

Azzal, hogy az Alkonyat egykori szívtiprója magára öltötte a köpenyt, hogy eljátssza a krimihőst és Bruce Wayne-t egyszemélyben, olyan nevek nyomdokába lép, mint Christian Bale, Micheal Keaton, Ben Affleck, Val Kilmer valamint a hírhedt George Clooney – szerencsére Pattinson jelmeze nélkülözi a mellbimbókat és az ágyékkötőt.

A csütörtöki összesítés szerint a Batman a világjárvány időszakának második legjobb előzetes eredményeit hozta, csak a Marvel „Pókember: Nincs hazaút” című filmjét nem tudta maga mögé utasítani, ami továbbra is tartja a rekordot a decemberi 50 millió dolláros indítással, a pandémia előtt premierező Joker, Aquaman vagy Öngyilkos osztag azonban meghajlott a denevérember előtt.

A Batman a Warner Bros. és DC Films nagy dobása, a bűn városának és Gotham őrzőjének életre keltése ugyanis hatalmas összegbe, 200 millió dollárba került, és ebben még nincs is benne a több tízmilliós marketing- és terjesztési költség – írta a Variety.

A jegypénztári előrejelzések alapján azonban a premiert követő első három nap bevétele akár a 140 millió dollárt is elérheti, ezzel csatlakozva a Pókember: Nincs hazaúthoz, ami a járvány alatti egyetlen film, ami egy hétvége alatt átlépte a 100 millió dolláros határt, és tavaly decemberben 260 millió dollárral indított. Úgy tűnik, még egy világjárvány sem tarthatja távol a rajongókat a képregényfilmektől.

Pattinson mellett feltűnik még a vásznon a Rébuszt alakító Paul Dano, valamint Zoe Kravitz a Macskanő szerepében; Andy Serkis alakítja Batman hű komornyikját, Alfredot, valamint a felismerhetetlenségig elcsúfított Colin Farrelt is láthatjuk Pingvinként. A Warner Bros. azt reméli, értékes franchise-t nyújthatnak a rajongóknak a Reeves-teremtette képregényvilággal, amely képes felvenni a versenyt a Marvellel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.