Mindenki visszatért a Barcához, kivéve Messit

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 31. - 19:07

Egyetlen egy hiányzója van a keretnek, aki egyúttal a legnagyobb név is, és egyelőre nem tudni, hogy mikor állhat újra edzésbe.

A Messi-ügy még mindig nem ért véget, független attól, hogy már mindenben meg tudtak állapodni a felek egymással. Mivel a Barcának drasztikus mértékben kell csökkentenie a bérköltségeit ahhoz, hogy az argentin alá tudja írni az új szerződését, ez még várat magára.

A háttérben folyamatosan dolgoznak ezen, bár a legutóbbi hírek szerint Griezmann és Coutinho is maradhat, noha Messi után ők a legjobban fizetett játékosai a klubnak, így az ő elküldésükkel jelentős költségeket lehetne megtakarítani.

Az argentin legenda a családjával nyaral, de hamarosan neki is edzésbe kellene állnia, mivel hetek teltek el a legutóbbi tréningje óta, amit a Copa Americ alatt abszolvált. Túl sokat nem hagyhat ki, mert az a formájára is hatással lehet.

Mint arról a MARCA is beszámolt, immáron mindenki visszatért a Barca keretébe, kivéve Messit. Legutóbb Emerson csatlakozott, még szombat reggel, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Agueróhoz hasonlóan ő is elébb tért vissza.

Eredetileg csak hétfőtől állt volna a Barca rendelkezésére, de úgy döntöttek, hogy előrébb hozzák a dátumot. Aguero még ennél is hamarabb utazott vissza Barcelonába, ahol valószínűleg kiegészítő szerepben fog játszani, csakúgy mint a megnyert Copa Americán.

Emerson is alig várja, hogy munkába állhasson, miután legutóbb a Real Betisnél volt kölcsönben, és a védelem jobb oldalát erősítheti. Elmondta, ezzel egy álom vált valóra számára, és nagyon izgatott, hogy az első csapattal készülhet az új szezonra.

A transzfer érdekessége, hogy a Betis továbbra is 20%-ot birtokol Emerson játékjogából, tehát ha a jövőben eladják, részesülni fognak az összegből. 2019 januárjában került a csapathoz, ahol öt gólt és tíz gólpasszt szerzett. Összesen 79 mérkőzésen lépett pályára, és még mindig csak 22 éves, akár alapember is lehet a Camp Nou-ban.