A Barca edzője nem akar beszélni a jövőjéről az újabb blama után

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 21. - 06:28

Koeman egyre nagyobb nyomás alá kerülhet, miután nem hozza az eredményeket, miközben azt mondja, nem akar beszélni a jövőjéről.

Már hónapokkal ezelőtt elkezdtek pletykálni Koeman esetleges kirúgásáról, de a katalánok végül megtartották, már csak amiatt is, mert nagyon sokba kerülne a szakember menesztése, és finoman szólva sem állnak túl jól anyagilag.

Az új szezonra Messi távozott, és ez hatalmas csapást jelentett a csapat számára, mely eddig a Bajnokok Ligájában és a LaLigában sem teljesít túl jól. Legutóbb majdnem hazai pályán kapta ki a Granadától, akik már a második percben megszerezték a vezetést.

Egészen a 90. percig vezetett a kiscsapat, amikor jött Araujo, és ezzel Koemant is megmentette, legalábbis attól, hogy még több negatív kritikát kapjon. A döntetlennel jelenleg csak a 7. helyről várhatják a folytatást.

Most már ott tartunk, hogy Koeman nem hajlandó nyilatkozni a jövőjéről. „Nem fogok többet a jövőmről beszélni.” – idézte a Goal a hollandot. A Barca edzője nem örült annak, amit a pályán látott, de szerinte a hiányzók miatt sem volt könnyű dolguk, illetve más játékot kellett játszaniuk a gyors bekapott gól miatt.

„A mai Barca nem a nyolc évvel ezelőtti Barca.” – hangsúlyozta a mérkőzés utáni nyilatkozatában. Szerinte Coutinho és Demir nem tudja ugyanazt a mélységi játékot játszani, mint például Fati vagy Dembele, akik gyorsabbak is, így alternatívákat kell keresniük.

„A mérkőzés előtt a győzelemre gondolsz, különösen otthon, de a rossz kezdésünk megnehezítette a dolgunkat. Nem léptünk be erősen, és ez a mi hibánk volt. Az ellenfél a gól után a második perctől kezdve húzni kezdte az időt, többet védekezett, nem hagyott tereket, és ez nehéz.”

„A mérkőzés ideje alatt sikerült javítanunk, változtattunk, és keresztezni kezdtünk a szélekről. Tettünk azért, hogy gólt szerezzünk. Többet akartunk ennél, de egy pont is jobb, mint a semmi. Megérdemeltük a döntetlent.”