A Barcelona alelnöke szerint ekkora összegre lenne szükség a klub megmentéséhez

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. június 11. - 07:37

Hiába Laporta tudatos építkezése, még most sem megnyugtató a klub anyagi helyzete.

Hamarosan két fontos kérdésről is szavaznak a Barcelona vezetői, Eduard Romeu alelnök szerint a tét nem más, mint hogy „képesek-e visszahozni a halálból a klubot”. Súlyos szavak, de ha sikerül megállapodni a merchandising és a közvetítési jogok egy részének eladásáról, a csőd elkerülhető.

Romeu a Sport.es-nek adott interjújában elmondta, hogy a helyzet még mindig kritikus, azonban a problémát már legalább felismerték. Az alelnök szerint a Barcelona jelenleg 500 millió eurós mínuszban van, plusz a még nem számolt nagyjából 150 milliós idei veszteség.

Arra a kérdésre, hogy ez a Bartomeu-éra öröksége miatt következett-e be, az alábbi választ adta: „Ez abból fakad, amit örököltünk. Amit ők csináltak, amit nem jól csináltak, és amit egyáltalán nem csináltak” – utóbbinál a Camp Nou és környezetének megújítására célzott, az „Espai Barca” projekt késedelme ugyanis további bevételektől fosztotta meg a klubot.

Romeu szerint mindenkivel egyesével kell tárgyalni a bérekről, a következő évek szerződéseiről, a csapat tulajdonába tartozó jogok eladásáról. Az alelnök úgy véli szerencsések, hogy a Barcelonának van egy olyan felépített brandje, ami jelentős értéket képvisel, és amivel „újraéleszthetik a klubot”.

Az alelnök úgy gondolja, hogy a legfontosabb jelenleg, hogy ne termeljenek több veszteséget: „Ez az egyik prioritásunk. Három évnyi veszteség után meg kell fordítanunk a helyzetet. Fontos, hogy megmutassuk a piacnak, hogy ha mondunk valamit, akkor azt meg is tesszük. Ez hitelessé tesz minket” – mondta.