Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Bálnával ütközött egy hajó, egy ember meghalt

Bálnával ütközött egy hajó Ausztráliában, melynek következtében egy ember életét vesztette, nem lehetett rajta segíteni.

Fotó: Unsplash/Thomas Kelley
Ausztrália és Óceánia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy férfi életét vesztette, amikor egy bálna nekik ütközött Ausztráliában szombaton. Egy másik férfi pedig kórházba került, aki szintén a halászhajón tartózkodott, amikor nekik ment a bálna, majd felborította a hajót.

A rendőrség beszámolója szerint az egyik férfit eszméletlenül húzták ki a Sydney partjainál lévő Botany-öbölből, viszont később meghalt. A másik férfit stabil állapotban szállították kórházba, amiről ugyancsak a rendőrség adott jelentést.

A CNA azt írja, hogy az állami katasztrófavédelmi miniszter szerint egy véletlen baleset történt. Egyelőre nem azonosították a bálnát, hogy az melyik fajhoz is tartozik, de valószínűleg nagyon közel lehetett a hajóhoz, amikor kitört a vízből.

Ausztrália partvidékén 10 nagy és 20 kisebb bálnafaj él. Míg a bálnák által okozott emberi halálesetek a régióban nem gyakoriak, addig Ausztráliában és a szomszédos Új-Zélandon a bálnák tömegesen vetődnek partra.

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.