Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Most először lett balatoni szálloda az év hotele

Nem kevesebb, mint 28 szálloda szállt versenybe a címért.

Fotó: MTI/Katona Tibor
Cool

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Véget ért AZ ÉV HOTELE közönségszavazás hatodik évadjának döntője, melyben 28 szálloda versenyzett a nézők voksaiért. Január első felében, két héten át lehetett szavazni a tíz döntős hotelre, melyek az öt nagy turisztikai régió első és második helyezettjeként kerültek a legjobbak közé.

Az Interakció Produkció gyártásában készült, egyetlen televíziós hotelversenyben 2023. augusztusától január végig a nézők összesen több, mint 105 ezer szavazatot adtak le a számukra legkedvesebb szálláshelyekre. AZ ÉV HOTELE közönségszavazás döntőjének nyertese a nézők szavazatai alapján, így a 2023 legjobb hotele a keszthelyi Sirius Hotel **** superior lett, amely először vett részt a versenyben, a döntőben pedig a szavazatok 20,2 százalékát szerezte meg. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A közönségszavazás egyedi tervezésű díját a szálloda igazgatója, Bihari Dávid vette át Garay Annamáriától, a produkció háziasszonyától az RTL-en sugárzott díjátadó műsorban. A döntőben leadott szavazatok 19,9 százalékával a második a hajdúszoboszlói Hotel Aurum **** lett. A dobogó harmadik fokára pedig a balatonfüredi Hotel Vinifera Vine & Spa * superior állhatott fel a döntőben leadott szavazatok 17,7 százalékával. Ez a balatoni hotel szintén újoncként vett részt a versenyben.

AZ ÉV HOTELE díjat a verseny története során először nyerte el balatoni szálloda. Ráadásul két olyan balatoni hotel is a legjobb háromban végezett, melyek 2023-ban fogadtak először vendégeket. Az évad döntősei, vagyis 2023 legjobb szállodái régiónként az alábbiak voltak:

Balaton régió:
– Sirius Hotel ****superior, Keszthely
– Hotel Vinifera Wine & Spa *****superior, Balatonfüred

Észak-Kelet Magyarország régió:
– Calimbra Wellness és Konferencia Hotel ****superior, Miskolctapolca
– Hotel Villa Völgy **** Wellness & Konferencia, Eger

Alföld régió:
– Hotel Divinus *superior, Debrecen
– Hotel Aurum ****, Hajdúszoboszló

Észak-Dunántúl régió:
– Fagus Hotel Conference & Spa ****superior, Sopron
– Park Hotel ****, Bük

Dél-Dunántúl régió:
– István Király Szálló, Pécsvárad
– Nagypince Borhotel Vine & Spa****, Böhönye

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás szervezői az évadzáró epizódban bejelentették a folytatást is. A 2024-es új évadban újabb magyarországi szállodák szállnak majd versenybe a nézők szavazataiért és AZ ÉV HOTELE megtisztelő címéért – számolt be az OTS.