Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Látványosan apad a Balaton vízszintje

A héten már 3 centivel csökkent a Balaton vízszintje.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy hete még arról érkezett hír, hogy a Balaton, csodák-csodájára még június végén is hízott egy centit. Június 29-re 122 centire emelkedett a tó vízszintje. A héten azonban fordult a helyzet és bár a kánikula csak szombaton kezdődött, már érzékelhetően csökken a vízszint.

A vasárnap reggeli adatok szerint az átlag 119 centi, ami újabb egy centis csökkenést jelent – írja az Infostart. Hozzáteszik: nagy meleg idején akár 0,5-1 centit is apadhat a magyar tenger. Mindazonáltal a jelenlegi vízállás igen biztató, hiszen a vízszintcsökkenés általában szeptember végéig tart.

2023-ban 118 centis vízállással várta június elején az akkori nyári szezont a Balaton. Sőt, június második felében engedtek is a tóból a Sió-csatornán keresztül, ugyanis nyáron 120 centi lehet a maximális vízszint – jegyzik meg a cikkben.

Korábban azt is megírtuk, hogy július 1-től fontos változás lépett életbe Siófokon, ami a vendéglátósok számára lehet fontos információ. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy megdöbbentően drága tud lenni a Balatonon nyaralni, itt vannak a költségek.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.