Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Az oroszok addig piszkálták a Twittert, hogy sikerült vele kilőni néhány kormányoldalt is

Az orosz médiafelügyelő hatóság bejelentette, hogy le fogják lassítani a Twitter sebességét, mivel a közösségi médiaplatformnak nem sikerült eleget tennie a kormány kérésének, és nem szűrték meg a „nem kívánatosnak minősített” tartalmakat.

...svg content...Vlagyimir Putyin orosz elnök és török hivatali partnere, Recep Tayyip Erdogan (a képen nem látható) videokonferencia keretében hivatalosan bejelentik a törökországi akkuyui atomerőmű harmadik reaktora építésének kezdetét Moszkvában 2021. március 10-én. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Kreml azt követően kezdett ellenszenvezni a Twitterrel, hogy számos videó megjelent a felületükön az Alekszej Navalnij letartóztatása és bebörtönzése mentén kialakult tüntetésekről, és erőszakos hatósági leszámolásokról. Megígérték: fellépnek a közösségi média cégek ellen, ha nem szűrik meg a tüntetésről készült tartalmakat, amit tüntetésre való felbujtásnak minősítettek.

Az állami médiafelügyelő hatóság, a Roskomnadzor pedig bejelentette, le fogják lassítani a Twitter sebességét, mobiltelefonokon legalább 100 százalékkal, a többi eszközön pedig legalább 50 százalékkal – idézte Vagyim Szubbotint, a Roskomnadzor vezető-helyettesét a TASS állami hírügynökség alapján a CNN. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Szubbotin elmondása szerint ez elsősorban a kép- és videótartalmak transzferei vonatkozik, ezt úgy fogják tudni kivitelezni, hogy közben a személyes üzenetek forgalmát nem fogják korlátozni. Megerősítette: mindenki gond nélkül tud üzenetváltást folytatni a másikkal.

Nem sokkal később azonban az állami RIA-Novosti arról számolt be, hogy miközben elkezdték lassítani a Twitter forgalmát, jó néhány orosz kormányoldal teljesen működésképtelenné vált az ország számos pontján, köztük a Kreml és az orosz parlament hivatalos oldalai is.

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nem sokkal később egy sajtótájékoztatón fogalmazott úgy, hogy bár tudomása szerint a Kreml weboldalával nincs probléma, de nem zárná ki a lehetőségét a gondoknak, ezért állítása szerint a kommunikációs minisztériumnak továbbította az ügyet.

A minisztérium röviddel ezt követően pedig már – ironikus módon – a saját Twitter oldalán számolt be arról, hogy megtalálták a probléma forrását, ami a Rostelcom-hálózat rosszul működő routereiben volt keresendő.

Később minden weboldal működése helyreállt, ám a Twitterre kivetett szigorításokat továbbra sem oldották fel. Mint Szubbotin is mondta, a közösségi médiaplatformnak ugyanúgy meg kell felelnie az orosz törvényeknek a felhasználók védelme érdekében.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.