Dollár
381,81 Ft
Euró
394,65 Ft
Font
466,60 Ft
Bitcoin
24,414 $

Az Európai Gyógyszerügynökség áprilisban Oroszországba látogat

Kecskemét, 2021. március 22. Az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni védõoltás elsõ adagját készíti elõ oltáshoz Fodor Andrea orvos a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 22-én. MTI/Bús Csaba
not image

Borbély Fanni

2021. március 22. - 16:10

Mihail Muraškó orosz egészségügyi miniszter hétfőn közölte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) képviselői április 10-én Oroszországba látogatnak majd.

Az Európai Gyógyszerügynökség a hónap elején elindította az orosz Szputnyik V vakcina folyamatos felülvizsgálatát, hogy kiderítsék pontosan milyen hatékonysággal bír az oltóanyag és mennyire biztonságos annak alkalmazása.

Soron kívül Bokros Lajos: Az Orbán-kormány szakszerűtlen gazdaságpolitikája okozta a válságot

Az EMA tisztviselője ebben a hónapban felszólította az EU-tagországokat, hogy tartózkodjanak a Szputnyik V nemzeti szintű jóváhagyásától, miközben az ügynökség felülvizsgálata folyamatban van.

Az EMA közleményét az orosz elnök “furcsának” nevezte és azt mondta, mivel az oltás önkéntes alapon működik, senkit sem kényszerítenek arra, hogy az oroszok által kifejlesztett oltóanyagot használják.