Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,29 Ft
Euró
393,47 Ft
Font
458,99 Ft
Bitcoin
60,208 $

Az Európai Gyógyszerügynökség áprilisban Oroszországba látogat

Mihail Muraškó orosz egészségügyi miniszter hétfőn közölte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) képviselői április 10-én Oroszországba látogatnak majd.

Kecskemét, 2021. március 22. Az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni védõoltás elsõ adagját készíti elõ oltáshoz Fodor Andrea orvos a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján 2021. március 22-én. MTI/Bús Csaba
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Európai Gyógyszerügynökség a hónap elején elindította az orosz Szputnyik V vakcina folyamatos felülvizsgálatát, hogy kiderítsék pontosan milyen hatékonysággal bír az oltóanyag és mennyire biztonságos annak alkalmazása.

Az EMA tisztviselője ebben a hónapban felszólította az EU-tagországokat, hogy tartózkodjanak a Szputnyik V nemzeti szintű jóváhagyásától, miközben az ügynökség felülvizsgálata folyamatban van. Soron kívül A benzin ára feljebb megy, a gázolajé csökken péntektől

Az EMA közleményét az orosz elnök „furcsának” nevezte és azt mondta, mivel az oltás önkéntes alapon működik, senkit sem kényszerítenek arra, hogy az oroszok által kifejlesztett oltóanyagot használják.

Fekete, viszonylag hideg, olajszerű láva fortyog egy tanzániai vulkánban

A tűzhányó messziről elég tipikusnak tűnhet, ám ha közelebbről szemügyre vesszük, megvizsgáljuk, fény derül rá, hogy igazán különleges.