Az eddigi béreiket kapják az oltásokat végző háziorvosok

not image

Kornis Vivien

2021.február.21 - 20:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a háziorvosok kötelező feladatai közé tartozik a védőoltások beadási és az oltópontok megszervezése is.

Az ATV Híradója azt írja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szerint a vakcinák beadása és az oltások városi és megyei oltópontokon történő beadásának a megszervezése a háziorvosok kötelező feladata, így továbbra is az eddigi bérüket kapják majd.

Nemrég írtunk róla, hogy a Háziorvosok Online Szervezetének hét eleji fórumán elhangzott, hogy a fővárosi kormányhivatal nemrég levélben azt kérdezte tőlük, vállalnák-e hétvégi munkavégzés keretében a koronavírus elleni védőoltások beadását, és bár szívesen elvégzik a feladatot, a döntéshozókat arra kérik, hogy fizessék ki a pluszmunkájukat.

Ráadásul a Híradó tudósítása szerint a túl nagy az igény a háziorvosi rendelőkben az oltóanyagra, oda ugyanis nem vagy csak alig szállítottak eddig a vakcinákból.

Propaganda-levelek mennek ki a kormány részéről, hogy ön nemsokára vakcinát fog kapni a háziorvosától, mert krónikus betegségben szenved. Válogatás nélkül küldik ki mindenkinek, azoknak is, akik semmilyen betegségben nem szenvednek, és ezek után felhívnak minket, és számon kérik rajtunk, hogy azt mondta a kormány, vagy azt írta, hogy ő a jövő héten már be lesz oltva, mi miért nem oltjuk be. Hát mivel nincs oltóanyagunk így nem tudjuk beoltani őket

– mondta el az ATV által megkérdezett Tóth Ildikó. 

György István, az oltási munkacsoport vezetője szombaton közölte, hogy szerdától két hét alatt több mint 465 ezer koronavírus elleni védőoltás beadására lesz lehetőség, ami több, mint ahány személy eddig beoltásra került az országban. 

A hétvégi oltást egyébként a nyilatkozó háziorvosok nagyon szívesen elvégzik, amennyiben valóban érkezik hozzájuk oltóanyag.