Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,29 Ft
Euró
393,47 Ft
Font
458,99 Ft
Bitcoin
60,208 $

Az Alibaba is beszállt a mesterséges intelligencia-versenybe, nekünk pedig leesett az állunk

Megérkezett az AI EMO, amely jelentős ugrást jelenthet a digitális kommunikációban.

Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Technológia

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK
#AI

Az Alibaba bemutatta saját mesterséges intelligencia-fejlesztését, AI EMO-t, amely képes a statikus képeket mozgással és hanggal kiegészített, valósághű videókká alakítani. Az innováció új fejezetet nyithat a digitális interaktivitásban, és olyan szintű személyre szabhatóságot kínál, amelyet korábban elérhetetlennek tartottunk.

Az AI EMO kifinomult gépi tanulási és mesterséges intelligencia algoritmusokat alkalmaz a fényképek elemzésére és olyan videók létrehozására, amelyek pontosan reprodukálják az arckifejezéseket, mozgásokat és hangokat. A technológia sokoldalúsága túlmutat a valós fotókon, mivel akár képregényillusztrációkat is képes animálni, így az alkotóknak olyan eszközöket biztosít, amelyekkel dinamikus arckifejezéssel és érzelmi mélységgel ruházhatják fel karaktereiket. Soron kívül A benzin ára feljebb megy, a gázolajé csökken péntektől

A mesterséges intelligenciával működő AI EMO potenciális alkalmazási területei széleskörűek, a marketingtől és a szórakoztatástól kezdve az oktatáson át az ügyfélszolgálati feladatokig bármi szóba jöhet.

Az ígéretes kilátások ellenére az AI EMO aggodalmakat is felvet a hitelességgel és a visszaélések lehetőségével kapcsolatban, mint például a deepfake videók létrehozása. Az etikai következmények miatt mind a fejlesztők, mind a felhasználók részéről alapos megfontolásra van szükség a felelős használat biztosítása érdekében.

A személyazonosság és a magánélet védelme kiemelkedő fontosságú a visszaélések megelőzése és a digitális tartalmakba vetett bizalom fenntartása érdekében. Mivel a valóság és a virtuális világ közötti határok egyre inkább elmosódnak, az ilyen technológiák felelősségteljes kezelése egyre fontosabbá válik, különösen a kínai adatvédelmi gyakorlatok közelmúltbeli vizsgálata miatt.

Fekete, viszonylag hideg, olajszerű láva fortyog egy tanzániai vulkánban

A tűzhányó messziről elég tipikusnak tűnhet, ám ha közelebbről szemügyre vesszük, megvizsgáljuk, fény derül rá, hogy igazán különleges.