Az 5G-s változat után megjelent az egyik legjobb 4G-s Huawei mobiltelefon

not image

Kulcsár Péter

2021.február.28 - 07:30

Közel egy évvel azután, hogy a kínai gyártó piacra dobta a Huawei P40 5G-s modelljét, végre elérhetővé vált a 4G-s kisebbik testvére is.

A Huawei P40 4G belsejében egy Kirin 990 lapkakészlet duruzsol, ami egészen masszív teljesítményre képes úgy, hogy az okostelefon akkumulátora viszonylag lassan merül – szúrta ki a TechAndroids portál.

A készülék egy 6,1 colos, FHD+ felbontású OLED kijelzővel lett ellátva, míg az előlap tetejére egy tabletta formájú kivágás került, melyben egy 32 megapixeles, IR ToF modullal felszerelt szelfikamera foglal helyet.

A hátlapon egy kiváló minőségű, 1/1.28″ értékű 50 megapixeles főkamera, egy 16 megapixeles ultraszéles szenzor, valamint egy 8 megapixeles telefotókamera található, ami háromszoros optikai zoomra képes.

Ami a szoftvert illeti, a Huawei manapság használatos EMUI 10.1 kezelői felülete érkezik az okostelefonhoz, amely a nem éppen legfrissebb Android 10 operációs rendszeren alapszik.

A Huawei P40 4G modelljeit két színben, sötétkékben és Frost Silver nevű ezüstben vásárolhatjuk majd meg.

A 8 GB RAM memóriával és 128 GB tárhellyel ellátott okostelefon alapára 618 amerikai dollár lesz, a kínai piacon a mai naptól kezdődően rendelhető a készülék, hazánkba előreláthatólag március közepén válhat elérhetővé.