Várod már az Avatar második részét? Az egyik főszereplő szerint szem nem marad majd szárazon

Na'vi fantázianevû, értelmes, kitalált humanoid lények figurái az Avatar: Discover Pandora címû kiállításon az Andrássy Élményközpontban 2019. február 5-én. A kiállítás James Cameron kanadai születésû, Oscar-díjas amerikai rendezõ, forgatókönyvíró Golden Globe-díjas Avatar címû filmjének elképzelt világát, Pandorát, annak környezetét és teremtményeit mutatja be. MTI/Kovács Tamás
not image

Borbély Fanni

2022. március 19. - 00:05

Zoe Saldana csak az első 20 percbe nézett bele, de “könnyekben tört ki”, annyira megérintette.

Zoe Saldana, az Avatar 2 egyik főszereplője most egy olyan kedvcsinálót osztott meg a rajongókkal, mely alapján nem kételkedünk abban, hogy James Cameron még az előző filmnél is magasabbra tette a lécet, és olyan élményben lesz részünk a mozikban, melyet még nem tapasztalhattunk meg korábban.

Saldana egy üzenetet küldött a rajongóknak, amikor megosztotta, szerinte a második rész “egy hatalmas ugrás lesz az elsőhöz képest”, és azt javasolja, hogy készüljünk fel rá lelkileg. S hogy nyomatékosítsa élményét, kijelentette, “ez egy olyan kaland lesz, amit nem fogtok elfelejteni”.

Saldana a People-nek nyilatkozva konkrétan úgy fogalmazott a második rész kapcsán:

“Már abba is beleborzongok, hogy egyáltalán beszélünk róla. A második részből mindössze 20 percet láthattam, közvetlenül az év vége előtt, tavaly. És elakadt a szavam. Könnyekben törtem ki, annyira meghatódtam”.

James Cameron rendező nem látta el a rajongókat túl sok infóval a második rész cselekménye kapcsán, mindössze annyit tudni, hogy Worthington és Saldana karaktereinek gyermekei állnak majd a történet középpontjában. A film a Pandora víz alatti világába is elkalauzolja majd a nézőket, ez pedig az egyik legfőbb oka annak, hogy ilyen sokáig tartott a film készítése: Cameronnak új technológiákhoz kellett nyúlnia, hogy felvehesse a víz alatti jeleneteket.

Cameron olyan technológiát fejlesztett ki, melynek segítségével motion capture felvételeket készíthet a víz alatt, ennek kapcsán pedig Saldana megosztotta, az, hogy a rendező meg tudta oldani ezt a dolgot, egy olyan kihívás volt, melyet úgy vállalt be, hogy hosszú éveken át dolgozott rajta, mégis sikerült neki. Saldana úgy fogalmazott: “Sikerült neki, megcsinálta, és ez lenyűgöző”.

(Variety)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja