Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Autósok, figyelem: fontos határidő közeleg

Két nap múlva több mint 3 millió hazai felségjelzésű járműre érvényes éves országos és éves vármegyei autópálya matrica jár le.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Fontos határidő közeleg: január 31-én, szerdán éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves vármegyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2024. január 31. a határideje – szúrta ki az Economx az e-autopalyamatrica.hu portál tájékoztatóját, amely az MTI-OTS-ben jelent meg.

Mint írják, a rendelkezésre álló adatok alapján hazai honosságú járművekre közel 582 ezer éves országos és 2,5 millió éves vármegyei matricát vásároltak 2023-ra. Ezeken kívül a külföldi honosságú járművekre vásárolt közel 70 ezer éves országos és 100 ezer éves vármegyei jogosultság érvényessége jár le szerda éjfélkor. A bírságok elkerülése érdekében pedig jobb, ha mindenki észben tartja a fenti dátumot. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Emellett korábban arról is beszámoltunk, hogy adathalászok vették célba az autópályamatrica-vásárlókat az éves országos és vármegyei autópálya matricák megújításának időszakában. Mint kiderült, a csalók egy minimálisan módosított hivatalos e-matrica viszonteladó weboldalát használták fel, hogy hozzáférjenek figyelmetlen vásárlók banki adataihoz.

Mindez azt bizonyítja, mennyire lényeges e-matrica vásárlása előtt az eladó ellenőrzése. De azt is fontos tudni, hogy online értékesítésre kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és engedélyezett viszonteladói jogosultak. Az újonnan fizetőssé vált szakaszok miatt pedig érdemes lehet felülvizsgálni utazási szokásainkat is.

Arról, hogy 2024-től mely autópálya-szakaszok lettek fizetősek, s melyek maradtak ingyenesek, ebben és ebben a cikkben számoltunk be bővebben. Emellett fontos, hogy sokan szerezhetik be olcsóbban az idei autópálya-matricát, amelynek kapcsán ebben a cikkben szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.