Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Ausztria sem vár az EU védettségi igazolványára, áprilistól saját “zöldkártyájuk” lesz

Ausztriában áprilissal bevezetik az okostelefonos védettséget igazoló applikációt, ami nemcsak az oltottak és a betegségből felépültek számára lesz elérhető, hanem a teszteket is nyomon lehet vele követni.

...svg content...Fotó: Lukas/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Nem akarunk az európai szintű megvalósításra várni

– mondta el Sebastian Kurz szerdán. Ausztria kancellárja bejelentette: áprilistól elérhető lesz az úgynevezett védettségi zöldkártya az országban. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Az okostelefonos védettségi igazolás nem csak azok számára lesz elérhető, akiket már beoltottak a koronavírus elleni védőoltással vagy korábban átestek a betegségen, hiszen az elvégzett tesztek bemutatására is alkalmassá teszik.

Kurz hetekkel ezelőtt vetette fel az igazoló applikáció bevezetését az EU állam- és kormányfőinek, Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter pedig március 1-jén nyújtotta be a javaslatot az Európai Parlamentbe számára Görögországgal, Bulgáriával, Máltával, Szlovéniával és Spanyolországgal együtt – írja az OE24.

A miniszter az igazoló applikációt az utazás szabadságának visszaszerzének nevezte, külön kiemelve, hogy elsősorban a turizmus és vendéglátás fellendülését várják az okmánytól. Az Európai Bizottság tegnap jóváhagyta a dokumentumot, így akit Ausztriában beoltanak, tesztelnek, vagy a betegségből felépül, ezzel az igazolvánnyal szabadon utazhat majd akár külföldre is.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.