Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Milliókkal csaptak be egy idős férfit a pesti ereszjavító csalók

220 ezer forint helyett több mint a tízszeresét, 2,6 milliót kértek el a 84 éves férfitól, aki utólag jött rá, hogy átverés áldozata lett.

Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ereszjavító brigád hívás nélkül érkezett Bátára egy 84 éves, gyanútlan férfihoz, akinek felajánlották, hogy 30 ezer forint munkadíj ellenében lecserélik az ereszcsatornát a házán, hozzátéve, hogy az anyagárat külön szükséges megfizetni.

Sikerült megegyezésre jutniuk, majd a csalók neki is láttak a munkának, elkezdték lecserélni a csatornát, másfél óra alatt pedig végeztek is a feladattal. Ekkor aláírattak egy papírt a megrendelővel, amelyből egyetlen példányt sem adtak át az idős férfinak. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Majd elkérték a munkadíjat és az anyagárat, amely összesen 2 millió 650 ezer forint volt, s bár igazán meghökkentette a megrendelőt, végül mégis arra jutott, hogy kifizeti a kért összeget, mégpedig készpénzben.

Később vált gyanússá számára, hogy az elvégzett munka és az érte kért ár nincs arányban egymással, tehát valószínűleg átverés lehet a dologban, ezért feljelentést tett az ismeretlen tettes ellen, akit az autója rendszáma alapján fogtak el a rendőrök.

A 48 éves budapesti csalónál tartott házkutatás során nemcsak az autóját foglalták le, hanem az elcsalt készpénzt is, így a kár egy része megtérült. A nyomozók igazságügyi szakértőt rendeltek ki az idős férfi otthonához, aki megállapította, hogy az elvégzett munka anyagköltséggel együtt legfeljebb 220 ezer forintba került.

A police.hu beszámolója szerint a pesti férfit csalás miatt hallgatták ki, aki mindvégig tagadta, hogy bűnös lenne. Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, a keletkezett iratokat pedig a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.