Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Áttörést jelenthet a rákkutatásban egy pannonhalmi gimnazista felfedezése

Fotó: Rodolfo Clix/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021. április 26. - 22:14

A 17 éves gimnazista felfedezése áttörést is hozhat a rákkutatás területén, ám annak megállapítására, hogy a gyakorlatban is működik-e az elmélete, még néhány évet várnunk kell.

Áttörést hozhat a rákkutatásban egy magyar gimnazista: elméletileg leállítható az áttétek képződése a daganatos megbetegedéseknél egy pannonhalmi gimnazista felfedezése szerint. A 17 éves Seitz Erik a Semmelweis Egyetem kutatócsoportjának legfiatalabb tagja – számolt be az Index.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

A portál az RTL Klub híradójára hivatkozva azt írja, hogy a gimnazista akár napi öt órát is eltölt azzal, hogy a daganatos megbetegedéseket és annak gyógymódjait kutassa.

Erik tavaly januárban került kapcsolatba a rákkutatással, és a munkához minden energiára szüksége van, de ha teheti, időt szakít a sportolásra, zenére is. 

Egy új fehérjét találtam, ami egy lehetséges gyógyszercélpont. Fontos megjegyezni, hogy ez csak számítógép-alapú adat, úgyhogy még gyakorlatban is alátámasztásra szorul

– magyarázta Erik, aki gyerekkora óta arra készül, hogy orvosi pályára lép.

Azt egy biotechnológiai cég vizsgálja majd meg, hogy a pannonhalmi gimnazista felfedezése működhet-e a gyakorlatban is, ám ez akár évekig is elhúzódhat.