Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Atomcsapáshoz hasonlította a bírói ítéletet Gyárfás Tamás

A médiavállalkozó-sportvezetőt, egykori tévés producert bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

Budapest, 2024. február 8. Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezetõ (elöl b), valamint a másodrendû vádlott Portik Tamás (elöl j2) büntetõperük tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék épületében 2024. február 8-án. Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyõ János médiavállalkozó 26 évvel ezelõtti meggyilkolása ügyében elsõ fokon a Fõvárosi Törvényszék. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gyárfás Tamást hét év fegyházra, Portik Tamást pedig életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fenyő-gyilkosság ügyében a Fővárosi Törvényszék. A 26 évvel ezelőtti bűncselekmény kapcsán született ítéletről Gyárfás Tamás is kifejtette véleményét:

„Az ítélet minden tekintetben megalapozatlan, tényként fogad el valótlanságokat, téves megállapításokat, helytelen logikai következtetéseket tartalmaz. Tekintettel arra, hogy nem követtem el bűncselekményt, az ítéletet megfellebbezzük” – jelentette ki még korábban a bíróságon. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

„Életemben ekkora ütést nem kaptam. A bírói ítélet számomra olyan volt, mint egy atomcsapás. Micsoda ellentmondás! A tárgyalóteremből végül úgy jöttem ki, hogy Póta Péternek hálás vagyok, hiszen az ügyész azt kérte, hogy azonnal kezdjem meg fegyházbüntetésem letöltését. A súlyos ítéletet hozó bíró azonban közölte, hogy esetemben nem kell tartani a szökéstől, hiszen arra korábban is módom lehetett volna, azt sem tartja indokoltnak, hogy nyomkövetőt kapjak, vagy lakhelyelhagyási tilalmat rendeljen el” – fogalmazott később az Indexnek küldött írásos nyilatkozatában.

Hozzátette, hogy az elsőfokú ítélet a másodfokú meghozataláig megbélyegezte, porig lesújtotta, ennek ellenére a bírónak köszönetet mondott a tárgyalóteremben. „Várjuk írásban az ítéletet, melynek alapján elkészülhet a fellebbezés, amelyről ki tudja, mikor döntenek” – közölte Gyárfás Tamás.

Fenyő János médiamogult 1998. február 11-én, Budapesten lőtték le az autójában. Az elkövetőt, bizonyos Jozef Roháčot 2017-ben elítélték, a megbízó kiléte hangfelvételekből derült ki. 2018-ban Gyárfás Tamást és Portik Tamást felbujtással gyanúsították meg, az indítékot az ítéletben üzleti konfliktussal magyarázták.