Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
53,579 $

A jegytípusok leegyszerűsítése a digitális átállást is megkönnyítené a MÁV-nál

Lázár János javaslatáról hamarosan döntés születhet.

Budapest, 2023. szeptember 21. Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a közlekedésügyet példamutatóan szolgáló szakembereknek odaítélt elismerések ünnepélyes átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2023. szeptember 21-én. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az építési és közlekedési miniszter szerint az ország- és vármegyebérlet bevezetésével több jegytípus is feleslegessé vált, így át kell gondolni a jelenlegi rendszer átalakítását – számolt be róla a Világgazdaság.

Amennyiben elfogadják Lázár javaslatát, úgy a jövőben csak az egyszerűbb díjtípusokat tartanák meg. Habár Lázár nem konkretizálta ezeket, a megfizethető és átlátható jegyváltozatok továbbra is a kínálatban maradnának. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Mint azt a tárcavezető kiemelte, az egyszerűsítés mellett szól az is, hogy ezzel a digitális átállás is könnyebbé válhatna, ami a következő lényeges lépés lehet a MÁV-Volán csoportnál.

Lázár János bízik a javaslat jóváhagyásában, amiben a 14 éven aluliak számára is kiterjesztenék az ingyenes közösségi közlekedés lehetőségét. Mint mondta, ez nem terhelné meg jelentősen az államkasszát.

A miniszter véleménye szerint ez jelentősen javíthatna a közösségi közlekedés népszerűségén. Jelenleg a 6 év alattiak utazhatnak ingyenesen, a 14 év alattiaknak 50%-os kedvezményt vehetnek igénybe.