Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,35 Ft
Euró
391,02 Ft
Font
457,12 Ft
Bitcoin
56,758 $

Lázár János szerint itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is

Azt szeretné, ha 65 év felett és 14 év alatt mindenki ingyenesen utazhatna Magyarországon.

Fotó: MTI/Soós Lajos
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformján dolgozom a munkatársaimmal a minisztériumban és a MÁV-VOLÁN-csoportnál” – írja Lázár János építési és közlekedési miniszter a hivatalos közösségi médiás oldalán.

Kiemeli, a célja az, hogy 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhasson mindenki Magyarországon. „Ezzel a közösségi közlekedés nyertesévé tehetünk minden magyar családot” – fogalmaz a Facebookon közzétett bejegyzésben. Soron kívül Ködbe borult a Balaton hétfő reggel, lenyűgöző felvételen a ködfal

Hozzáteszi, ingyenessé akarja tenni a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára is, például a fogyatékkal élőknek, és az eddigieknél több segítséget akar adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához.

„Többet adni, kevesebbért és sokkal egyszerűbben, mint a Kádár-rendszerből örökölt bonyolult, legalább 65-féle jogcímre épülő, elavult tarifarendszerrel” – jelentette ki Lázár János.

Elmondása szerint itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is. „Az első csatát megnyertük. Az előterjesztést december 19-én tárgyalja újra a kormány. Csapataim harcban állnak” – zárul a bejegyzés.