Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Már csütörtök este lezárják az alsó rakpartot Budapesten a Duna vízszintje miatt

Újabb fontos döntés született az érkező dunai árhullám miatt, így már ma este lezárják az alsó rakpartot Budapesten.

...svg content...Fotó: Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák Budán, a Rákóczi hídnál 2023. december 25-én. A Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése; Budapesten a folyó tetőzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsőfokú árvízvédelmi készültség mellett. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, amiben az áll, hogy csütörtökön 20 órától lezárják a forgalmat az érkező árhullám miatt. A budai alsó rakpartot zárják le a forgalom elől a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, függően attól, meddig lesz túl magasan a Duna vízszintje az érintett szakaszon.

A pesti alsó rakpartot pedig a Népfürdő utca és a Közraktár utca között zárják le, amiről a 24.hu is beszámolt a cikkében. „Ma reggel 0 óra óta már tilos a megállás az alsó rakpartokon, így a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság megkezdi a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárművek elszállítását a járművek épségének megóvása és a védekezés érdekében.” – írják a hivatalos közleményben

„Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről”

Szintén megemlítik, amennyiben szükségessé válik, a napokban a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekedhetnek tovább. A kialakult helyzet miatt értelemszerűen a hétvégi rakpartnyitás is elmaradt.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.