Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,730 $

Az Arsenal korábbi legendás kapusa nem biztos abban, hogy Arteta a legjobb választás

Miután ezúttal sem jött össze a bajnoki cím, a klub egyik volt játékosa jelezte, nem biztos abban, hogy az edző a „megfelelő ember” a csapat számára.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután ebben a szezonban sem sikerült véget vetni a klub 20 éve tartó bajnoki címre való várakozásának, az Arsenal korábbi kapusa, Jens Lehmann megkérdőjelezte, hogy Mikel Arteta elég jó-e az Arsenalnak.

Mint ismert, feszült időszakon van túl a klub, mivel a 2023/24-es szezonban egy hajszálnyira voltak attól, hogy behúzzák a címet, de az utolsó játéknapon nem tudtak véget vetni a Manchester City dominanciájának, így ismét lecsúsztak róla. Soron kívül A német lapok szerint megérdemelten kapott ki a magyar válogatott Svájc ellen

Ráadásul Artetának ez volt a második egymást követő szezonja, amikor lemaradt Pep Guardiola csapata mögött, s az edző szemmel láthatóan minden igyekezete ellenére sem találta meg a módját, hogy túljárjon riválisa eszén. A szezon eredménytelensége nyomán pedig sokan kétségbe vonták Arteta képességeit: a klublegenda Lehmann volt a legutóbbi, aki osztotta ezt a véleményt.

A Telegraphnak adott interjújában Lehmann részletezte, milyen küzdelmei voltak Artetának az idei szezonban, majd felvetette, mi van, ha Arteta személyisége az, ami megakadályozza a csapatot abban, hogy sikereket érjen el:

„Arteta nagyon jól felhúzta az Arsenalt, de hogy most ő a megfelelő ember-e az Arsenal számára, abban nem vagyok biztos. Mert bizonyítani kell. Kétszer is megnyerhettük volna [a bajnokságot]. Tavaly vezettek és egy hónap alatt [áprilisban] elvesztették. Amit az edzőket alkalmazó emberek néha nem értenek meg, hogy az edző személyisége is szuper fontos. Nézd meg az edző személyiségét. Győztes vagy egy kedves fickó, aki egy bizonyos szintre visz, aztán vége?”

Szijjártó Péter egy rendkívüli ügy miatt utazott el Svájcba kora reggel

A magyar külügyminiszter minden követ megmozgat annak érdekében, hogy valahogyan rábírja a feleket a béketárgyalásokra Ukrajna és Oroszország között, amire igen nagy szükség lenne.