Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Árpád hídi tragédia: már 800 ezer forintnál is többet gyűjtöttek a taxisok

Már 800 ezer forintnál is többet gyűjtöttek a taxisok kollégájuknak, akinek autójával karamboloztak az Árpád hídon

...svg content...Fotó: Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették. MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Kiss László

Szerkesztő

A taxisok több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek össze annak a kollégájuknak, akinek autóját ellopta és balesetbe keveredett vele egy ámokfutó az Árpád hídon. A szerda éjjeli eset során egy kábítószer hatása alatt álló férfi ellopott egy taxit, majd a forgalommal szemben felhajtott az Árpád hídra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő járművel.

A balesetben három ember vesztette életét, köztük maga az elkövető is. A tragédia jogi következményeiről nyilatkozó szakértő szerint a vétlen áldozatok családjai és a sérültek teljes kártérítésre számíthatnak a taxi kötelező felelősségbiztosítójától, azonban a taxi tulajdonosának, Ábrahám Gyöngyinek kevés esélye van kárának megtérülésére, mivel az elkövető elhunyt a balesetben.

Az egyetlen lehetőség számára az lehet, ha az ámokfutó örököseinél érvényesítheti kártérítési igényét, ami hosszadalmas folyamat lehet. „Nekem az autó családtag, nem csak munkaeszköz,”, nyilatkozta korábban Ábrahám Gyöngyi, aki örökségből vásárolta meg a most totálkáros járművet.

A nehéz helyzetbe került taxis megsegítésére kollégái gyűjtést szerveztek, amely eddig több mint 800 ezer forintot eredményezett. Emellett a taxitársaság, amelynél Ábrahám Gyöngyi dolgozik, ideiglenes járművet biztosított számára, hogy folytathassa munkáját.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.