Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Árpád hídi tragédia: a taxis hálás, hogy nem a hullaházban fekszik

A súlyos balesetet szenvedett taxisofőr elhagyta az intenzív osztályt, ám felépülése még így is sok időt vesz igénybe.

...svg content...Fotó: Sérült taxi az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették. MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Kiss László

Szerkesztő

Az Árpád hídon történt halálos kimenetelű baleset egyik túlélője, Nagy Tamás taxisofőr elhagyta az intenzív osztályt és mint elmondta, a múlt szerdai három emberéletet követelő baleset mély nyomokat hagyott benne, ám ennek ellenére már inkább a jövőbe tekintene.

Nagy Tamás, aki közvetlenül a balesetben elhunyt pár járműve mögött haladt, élénken emlékszik a tragikus pillanatokra. „Nekem az maradt meg, amikor ránk zuhan az a másik autó, és belénk robban, és érzem, hogy kicsi a hely, alig férek el” – idézte fel az ütközés pillanatát az RTL-nek. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A baleset súlyos következményekkel járt Nagy egészségére nézve, testszerte véraláfutásokat és vágásokat szenvedett, emellett szegycsonttörést és rekeszsérvet diagnosztizáltak nála, ráadásul utóbbi komplikáció miatt napokig oxigénmaszkra szorult.

A baleset után a taxisofőr a Honvédkórházba került, ahol csak később tudatosult benne sérüléseinek mértéke. A kórházi kezelés alatt kollégái szolidaritást mutattak, többek között az a munkatársa is meglátogatta, akinek járművét a balesetet okozó elkövető ellopta, de a taxistársadalom összefogásának köszönhetően több mint 700 ezer forintot is összegyűjtöttek számára.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Bár a fizikai és lelki felépülés várhatóan hosszú folyamat lesz, Nagy hálás, hogy életben maradt. „Nyilván hosszabb idő lesz ezt feldolgozni, meg felépülni, de az a fontos, hogy itt ülök most, és nem a hullaházban fekszem”, mondta.

A taxisofőr a közeljövőben elhagyhatja a kórházat, bár teljes felépülése akár hónapokig is eltarthat. Ennek ellenére tervei szerint visszatér majd a szakmához.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.