Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Áramkimaradás miatt több tucat járatot töröltek a manilai repülőtéren

Fotó: Indulásra váró utasok a manilai Ninoy Aquino Nemzetközi Repülőtéren 2020. március 18-án. MTI/EPA/Francis R. Malasig
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ez főként a 3-as terminált érintette, de más problémák is akadtak, hiszen több számítógépet sem tudtak működésbe hozni, valamint járatkésések adódtak.

Egy hivatalos közleményből kiderül, miszerint a Fülöp-szigeteki Cebu Pacific légitársaság mintegy 40 belföldi járatát törölték hétfőn, miután a fővárosban, a manilai Ninoy Aquino nemzetközi repülőtéren áramkimaradás következett be.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Hozzátették, miszerint ez főként a 3-as terminált érintette, de más problémák is akadtak: több számítógépet sem tudtak működésbe hozni, valamint járatkésések adódtak, ami eléggé lelassította a munkát.

A Manila Electric Company, a repülőtér üzemeltetője közölte, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta az áramkimaradást, de már vizsgálódnak az ügy kapcsán, bár ez nem nagyon nyugtatta meg az utasokat, akik a hosszú hétvége után kívántak hazatérni.

Ezért a Cebu Pacific közleményében arról tájékoztatták az embereket, hogy átfoglalási és pénzvisszatérítési lehetőséget is biztosítanak, miközben ifjabb Ferdinand Marcos elnök arra utasította Jaime Bautista közlekedési minisztert, hogy mielőbb oldják meg a problémát.

Az Al Jazeera szerint ez már nem az első alkalom idén, hogy áramkimaradás volt a Fülöp-szigeteken, ugyanis januárban hasonló eset történt, amelynek következtében mintegy 300 járat kapcsán adódott nehézség, s ez közel 65 ezer utast érintett.