Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Újabb áradások és földcsuszamlások Brazíliában, legalább 14-en meghaltak

A napok óta tartó heves esőzéseknek több áldozata is van, a jelenlegi adatok szerint gyerekek is életüket vesztették. 

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda
Dél-Amerika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Legalább 14 ember meghalt, köztük 7 gyermek, miután a napok óta tartó heves esőzések áradásokat és földcsuszamlásokat idéztek elő a délkelet-brazil Rio de Janeiro államban – közölte az állami polgári védelem szombaton a CNN-nek.

A nagy mennyiséfű esőzés csütörtökön kezdődött, majd elindultak a földcsuszamlások. A város önkormányzata szerint az elmúlt 48 órában regisztrált csapadékmennyiség a valaha mért legnagyobb volt a térségben.  Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A Paraty városban történt tragédiáról azt mondták a helyi tisztviselők, hogy legalább nyolc ember vesztette életét, egy apa és hét gyermeke, akik 2 és 17 év közöttiek voltak. Eddig négy sérültről tudni, nekik nem súlyos az állapotuk. Több mint 22 városrészben keletkezett árvíz, és 71 családot kitelepítettek.

Mesquita településen egy 38 éves férfi áramütést szenvedett, amelynek következtében életét vesztette. Angra dos Reis városában egy 4 éves kislány és egy tinédzser meghalt, és legalább kilenc ember eltűnt. 

Rio de Janeiro állam tűzoltói és a polgári védelmi hatóságok az érintett városokban vannak bevetésen, hogy segítsenek az emberek mentésében. A polgári védelemnek egyelőre nincs becslése arról, hogy hány ember tűnt el.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.