Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Már érkeznek is az új nyugdíjak

Sokan már ma megkapják a nyugdíjakat, ami jó hír az idős emberek számára, akikre továbbra is odafigyel a kormány.

...svg content...Fotó: Unsplash/Huy Phan
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar kormány csütörtök délelőtt több fontos bejelentéssel is készült. Gulyás Gergely miniszter időközben visszatért az operációját követően, így ismét heti rendszerességgel tarthatnak Kormányinfókat. A nap legfontosabb bejelentését az új otthonfelújítási program elindítása jelentette, ami számos család számára jelenthet megoldást.

A magyar kormány természetesen az idősekről sem feledkezik meg, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy még nagyobb nyugdíjakat, nyugdíj-kiegészítéseket tegyenek elérhetővé számukra. Jó hír, hogy az infláció tovább csökkent, így a nyugdíjakat is hatékonyabb módon lehet felhasználni.

Mint arról a Metropol is beszámolt, már úton vannak az új nyugdíjak, ugyanis 2024 áprilisában 12., péntek a banki jóváírások várható időpontja. Ez pedig azt jelenti, hogy már ma elkezdhetik kiutalni az összegeket, és később postai úton ugyancsak eljutnak a nyugdíjak az idősekhez.

A következő hónapban, májusban ez egy még korábbi időpontot fog jelenteni 10-én, ami szintén egy pénteki nap, míg júniusban 12-én várhatóak az első utalások, akárcsak júliusban, augusztusban és szeptemberben. Októberben 11-én, pénteken futhatnak be az első nyugdíjak abban a hónapban, addig novemberben megint 12-én, míg decemberben már 3-án megkezdik a kifizetéseket az ünnepekre való tekintettel.

„Amennyiben az ellátás postai úton kerül kifizetésre, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított ún. nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.” – jegyezte meg a Magyar Államkincstár.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.