Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Egy egyszerű Apple Watch-beállítás is segíthet a szorongásérzet csökkentésében

Egy szorongásban szenvedő techrajongó osztotta meg tapasztalatait arról, hogy egy egyszerű beállítás-változtatás az Apple Watch-on hogyan javította a mentális közérzetét.

Fotó: Unsplash/Sabina
Technológia

Szabó Kata

Szerkesztő

A részletes beszámolóban az illető kifejtette, hogy az Apple Watch értesítéseinek szüntelen csipogása és rezgése túlterhelte őt, ami hozzájárult a fokozott szorongásérzethez. Az illető hangsúlyozta, hogy nem orvosi szakember, és erősen ajánlotta, hogy a szorongásos zavarokkal küzdők keressenek szakmai segítséget.

Ugyanakkor megosztotta személyes tapasztalatát, és kijelentette, rengeteg dolgot kipróbált, így rájött, hogy a séta, az edzés, az olvasás, a túrázás és a videojáték is segíthet a szorongás csökkentésén, azonban egy zavaró tényező továbbra is jelen volt. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Annak ellenére ugyanis, hogy aktívan űzte ezen tevékenységeket, az iPhone és az Apple Watch állandó jelenléte azt jelentette, hogy sosem tudott igazán elszakadni az értesítések áradatától. „Az Apple készülékek értesítéseinek végtelen áradata miatt mindig úgy éreztem, hogy megszakítanak a kikapcsolódásban és arra emlékeztetnek, hogy le vagyok maradva”, mondta.

A probléma enyhítése érdekében az illető úgy döntött, hogy teljesen kikapcsolja a haptikus visszajelzést az Apple Watch-on. „Miután ezt megtettem, két dologra jöttem rá. Az egyik, hogy egyetlen olyan értesítés sem jött, ami annyira fontos lett volna, hogy indokolttá tegye a programom megszakítását, a másik pedig, hogy sokkal kevésbé volt rajtam a szorongásérzet.”

Bár elismerte, hogy ez a megoldás nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő, személyes tapasztalata alapján úgy látja, ez volt az eddigi leghatékonyabb változtatás, ami hozzájárult ahhoz, hogy csökkenjen a készülékek okozta stressz.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.